Belediyemiz, Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezi bünyesinde Oyun Terapisi hizmeti sunmaya başlıyor. 4-9 yaş aralığındaki çocuklarımıza yönelik oyun terapisinde çocuğun kendini ifade etmesi, duygu ve davranışlarını düzenleyebilmesi için çalışmalar yapılacak. Oyun terapisi desteği almak için aşağıdaki iletişim bilgileri üzerinden başvuru yapabilirsiniz.
Oyun Terapisi Nedir?
Oyun, çocuğun kendini ifade etme aracıdır. Çocuklar dünyalarında gerçekleşen her şeyi semboller aracılığı ile oyun kanalıyla yansıtır. Oyun terapisi, çocuğu merkeze alarak ilişkiye odaklanan, çocuğun duygu ve davranışlarını düzenleyebilmesine alan sağlayan terapi modelidir. Terapi kapsamında çocuklara duygusal problemlerini ifade etmelerine yönelik çeşitli oyuncaklar sunulur. Oyun terapisi sürecinde çocuk olaylarla ilgili bakış açılarını, davranışlarını değiştirebilir. Çocuk, oyun sırasında yaşadıklarının bir parçası olan ve davranışlarını etkileyen korkularını, öfkelerini, hayal kırıklıklarını, üzüntülerini yeniden yaratır ve bu tecrübeleri oyun yoluyla değiştirme imkanı bulur. Bu sayede hem oyun tecrübeleri hem de hayattaki ilişki alışverişlerinden keyif alır hale gelebilir. Oyun terapisinde ailenin katkısı önemli unsurların başında gelir. Aile ve oyun terapisti arasındaki görüşme düzenli olarak devam eder. Terapist, uygun görürse kimi zaman aileyi de oyuna davet edebilir ve ailelere çocuklarının iyileşme süreçlerine katkı sağlayacak; terapi odası dışında uygulayabilecekleri tavsiyelerde bulunur.
Oyun Terapisine Neden Başvurulur?
- Yoğun Yaşanan Korku, Fobi, Kaygı
- Boşanma, Ölüm, Hastalık, Ameliyat, Doğal Afet, Tıbbi Müdahaleler gibi Travmatik Öyküler
- Özgüven, İçe Kapanıklık
- Ebeveyn-Çocuk İlişkisinde Yaşanan İlişkisel Zorluklar
- Sınır Koyma ve Kurallar Koyma Konusunda Yaşanan Sıkıntılar
- Okula Uyum, Okul İçi Problemler
- Sosyal İlişkilerde Yaşanan Zorluklar
- Kardeş Kıskançlığı, Kazanma-Kaybetmede Yaşanan Zorluklar
- Öfke Problemleri
Kimler Oyun Terapisinden Yararlanabilir?
Beşiktaş ilçesinde ikamet eden 4-9 yaş aralığındaki çocuklar, Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezi Kadın Birimi’ne destek almaya gelen kadınların 4-9 yaş aralığındaki çocukları ve KDYM atölyelerine gelen kadınların 4-9 yaş aralığındaki çocukları hizmetten yararlanabilir.
Diğer Koşullar
- Oyun terapisi ücretsizdir. Katılım için başvuru gereklidir.
- Hizmetimizden yararlanmak isteyen aileler, başvuru işlemlerinin ardından randevu alarak hizmetimizden yararlanabilir.
Bilgi ve Randevu için:
Yer: Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezi / Oyun Odası
Adres: Levent Mah. Yasemin Sok. No: 2 Beşiktaş/İstanbul
E-Posta: kadindayanismaveyasam@besiktas.bel.tr
Telefon: 0212 319 42 42 – Dahili No: 5022